Kom in contact!

Over ChargeFreeHome

Hieronder leggen we het idee 'ChargeFreeHome' uit en wat ons doel is.

Het Idee

Het idee is om een woonwijk te bouwen waar de woningen allen zijn voorzien van een lessenaarsdak vol met geïntegreerde zonnepanelen. Uiteraard zijn de woningen allen voorzien van zonnecollectoren, hoge isolatie, drie dubbel glas, aardwarmtepomp, warmte-terug-win-installatie, accu etc. Buurtopslag van de energie en doorgifte aan nabijgelegen woningen of/en gebruik elektrische auto’s. De wijk zal mogelijk bestaan uit 2 wijken van 24 woningen totaal 48 woningen dit allen in CPO-vorm om de keuze aan de bewoners te laten en niet aan een gemeente of projectontwikkelaar die bepaald wat er gebouwd wordt. Naast de eigen energievoorziening zal er naar verwachting 1.000.000 kWh terug geleverd worden. De sterke punten van dit plan zijn: Zelfvoorzienend, Terugleverend, Financieel voordeel, CO2 Beperkend

GEEN gas

Alle Woningen zullen GEEN gasaansluiting maar ook GEEN energievraag hebben, alleen teruggave.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Door de CPO-vorm bouwen wat de bewoners willen, mogelijke opties zijn ook ecologische woningen die energieleverend zijn.

CO2 beperkend

Door opslag en doorlevering aan naburige wijken kan mogelijk een geheel dorp vrij van energievraag zijn ofwel CO2 beperkend.

Meer mogelijkheden

Bij deze ijzersterke punten blijft het niet, wij zien meer mogelijkheden;
Minder CO2

Financieel voordeel, minder CO2, MEER in de portemonnee!

Electrische Auto

Mogelijkheid voor op en ontladen meerdere deelauto’s, door deelauto aantal parkeerplaatsen in wijk beperken, meer groen.

Geen maximale hypotheek, maar een maximale woonlast

Als startende koper is het vaak lastig om een huis te vinden die in je betaalbaar, draagbaar en 'toegestaan' is.

Iedereen doet wat!

Werken aan de toekomst kun en doe je niet alleen, daarom, 'Iedereen doet wat', de wetsregels zijn ouderwets, iedereen moet meewerken om de toekomst te verbeteren!

Andere betrokkenen

Partijen die zeer geïnteresseerd zijn en volledig op de hoogte zijn; Solar Experience Center van Eddy van Kouwen heeft er zin in! Menno de Lange van Droomwonen kan niet wachten om samen aan de toekomst te bouwen! De werkendamse verwarmings industrie daar zijn ook gesprekken mee gevoerd.